Week tegen Mensenhandel (19-05-2021)

Van 25 mei tot en met 28 mei is het de week tegen mensenhandel in Brabant.

Dit jaar is het thema: de zwijgende meerderheid. Het is tijd om de stilte te doorbreken. Stop met zwijgen. Mensenhandel komt dichterbij dan je denkt. Laat 2021 het jaar worden waar we opstaan voor slachtoffers van mensenhandel. Kijk niet weg. Doe iets. Doorbreek de stilte.

Dinsdag 25 mei - Lancering van de driedelige podcast 'Onzichtbaar waar'

Op de werkvloer, in de wijk of in een hotel midden in het centrum. Overal in Nederland worden mensen uitgebuit. Mensenhandel is geen incident, maar dagelijkse realiteit voor heel veel slachtoffers. De strijd tegen mensenhandel is een strijd tegen een veelkoppig monster. In Brabant is die strijd in volle gang. Een podcast door Jessica Maas.

Woensdag 26 mei - Webinar: Uitbuiting. Mij een zorg?!

Een webinar over de weg die een slachtoffer van mensenhandel aflegt. Welke fases zijn er? We gaan in gesprek over de aanloop, signalering, de betrokken partijen. Wanneer en hoe vraag je hulp?! Tot en met de hulpverlening en de nazorg.

Dit webinar wordt gegeven door Joyce Huijding en Darija Kupers, beide zorgcoördinatoren mensenhandel. Aan tafel schuiven aan: een ervaringsdeskundige, een rechercheur en een specialist. Het webinar duurt van 13.30-15.00 uur.

Aanmelden kan op www.ditisookmensenhandel.nl/weektegenmensenhandel

Donderdag 27 mei - Masterclass: Liefde online. En de rol van ouders hierin

Pussypic, Tatta, Dickpic en torie. Heb jij er al eens van gehoord?! Wat heb je als ouder nodig om te weten hoe de online wereld van je kind eruit ziet? Online misbruik, hoe makkelijk kan het gaan? 

Dit webinar wordt gegeven door Jesse Lapien – trainer Steeds Sterker Academie van Sterk Huis en Lilja van Himbergen – coördinator gevaarlijke liefde bij Humanitas.

Online te bekijken op www.ditisookmensenhandel.nl/weektegenmensenhandel vanaf 12.00 uur.

Vrijdag 28 mei - Talkshow

Talkshow met livestream over mensenhandel en daderschap met specialisten vanuit zorg en veiligheid. Tijdens deze talkshow geven onder meer Herman Bolhaar, Lian Smits, Els Martens en Merel van Groningen hun visie op de aanpak van mensenhandel en gaan zij met elkaar in gesprek over de manier waarop we om (zouden moeten) gaan met daders en slachtoffers. Tijdens de talkshow is het mogelijk om vragen voor te leggen aan de deskundigen in de studio. Houd social media in de gaten voor meer informatie over deze talkshow. De talkshow duurt van 14.00-15.30 uur.

Aanmelden voor de livestream kan op www.ditisookmensenhandel.nl/weektegenmensenhandel