Waalwijk zoekt officiële stadsvlogger (09-05-2017)

Eerste gemeente in Nederland met deze titel

Waalwijk kent al een officiële stadsdichter maar zoekt nu ook een officiële stadsvlogger. Die maakt 10 keer per jaar een vlog over de gemeente of een activiteit in Waalwijk. Wie mee wil doen, moet een vlog maken over hoe hij of zij Waalwijk ervaart. Een link naar dit video weblog kunnen kandidaten sturen naar stadsvlogger@waalwijk.nl. Ook kunnen ze het vlog plaatsen op de Facebookpagina van de gemeente Waalwijk om likes te verzamelen.

Potentiële stadsvloggers kunnen zich tot 26 juni aanmelden. Een speciaal panel onder leiding van wethouder Hans Brekelmans maakt daarna een keuze. De stadsvlogger is in ieder geval 16 jaar of ouder, woont in de gemeente of heeft binding met Waalwijk en weet wat er speelt. Daarnaast kan de nieuwe stadsvlogger mensen uitdagen om op een andere manier naar zaken en situaties te kijken. Hij of zij heeft een visie op wat er in Waalwijk gebeurt en kan die op een bijzondere manier in beeld brengen.

Stadsvlog
De gemeente Waalwijk rekent op zeker 10 stuks per jaar en betaalt daar in totaal 750 euro voor. Wie belangstelling heeft, kan zich aanmelden met een vlog. Dat moet gaan over de beleving van Waalwijk. Die vlogs kunnen kandidaten ook plaatsen op de Facebookpagina van de gemeente. Het aantal likes dat een vlog verzamelt, weegt het panel dat de stadsvlogger uitkiest mee. De deelnemers horen op donderdag 6 juli tussen 16.00 en 17.00 uur tijdens een speciale bijeenkomst wie zich officieel stadsvlogger mag noemen.

Uniek experiment
Waalwijk is voor zover bekend de eerste gemeente die een wedstrijd uitschrijft om een officiële stadsvlogger te benoemen. Volgens wethouder Hans Brekelmans een logische stap voor de gemeente: “Waalwijk is een gemeente die altijd vooruitkijkt. Deze wedstrijd past daar uitstekend in. Een mooie nieuwe manier om bij speciale momenten stil te staan. Ik ben heel benieuwd naar het talent dat Waalwijkers op dit gebied in huis hebben.”

Wij maakten alvast een inspiratiefilmpje.