Waalwijk lanceert afvalcampagne ‘Afval is waardevol’ (12-01-2021)

‘Afval is waardevol’. Met die boodschap lanceren wij dit jaar een afvalcampagne.

Komend jaar besteden we aandacht aan preventie, scheiding en verwerking van afval. Onze eigen inwoners en ondernemers staan in deze voorlichtingscampagne centraal. Samen met afvalverwerkers vertellen zij meer over hoe zij slim met afval omgaan. Met deze campagne willen we iedereen inspireren om afval te verminderen, beter te scheiden of te recyclen. Elke maand komt er een ander ‘afvalthema’ aan bod.

Afval is waardevol!

Alles bestaat uit grondstoffen. Denk bijvoorbeeld aan een telefoon, verpakkingen uit de supermarkt en kleding. Als spullen op of kapot zijn, gooien we wat over is vaak weg. Door afval goed te scheiden, kan een verwerker de grondstoffen recyclen en nieuwe producten maken. Op die manier halen we waarde uit het afval. Afval is dus waardevol!

Naast het afval scheiden, kunnen we ook afval voorkomen. Door slim boodschappen te doen of te letten op wat we in huis halen bijvoorbeeld. De spullen die we eerder kochten kunnen we zo lang mogelijk proberen te gebruiken. Apparaten die stuk zijn kunnen we repareren en als we spullen niet meer gebruiken kunnen we ze verkopen.

Het goede voorbeeld

Wethouder Dilek Odabasi bedankt de ambassadeurs van de campagne: “Ik ben blij dat er zoveel goede duurzame initiatieven zijn in onze samenleving. We willen samen duurzaam vooruit. Goede afvalscheiding of zelfs het voorkomen van afval draagt hieraan bij. Afval is namelijk geen afval, maar een waardevolle grondstof. Van gescheiden grondstoffen kunnen nieuwe producten worden gemaakt. Samen werken we aan een schone, groene en duurzame gemeente.”

Meer informatie lees je op www.waalwijk.nl/afvaliswaardevol