Waalwijk investeert 10 miljoen in nieuw schoenenmuseum (17-09-2020)

Bouw start naar verwachting dit najaar in het centrum van Waalwijk.

Vanavond heeft de Waalwijkse gemeenteraad ingestemd met het investeringsvoorstel voor het nieuwe schoenenmuseum. Waalwijk investeert 10,04 miljoen euro en geeft de binnenstad hiermee een flinke boost. Naar verwachting wordt dit najaar gestart met de bouw. Als alles volgens planning verloopt lopen eind 2021 de eerste bezoekers rond door het museum.

De komst van het nieuwe schoenenmuseum is niet alleen een belangrijke stap voor een aantrekkelijkere binnenstad. Waalwijk staat al decennia bekend als centrum voor schoen en leer in Nederland. De stad is daarom bij uitstek dé locatie voor een parel van een museum dat de afgelopen jaren werd gemist in het Nederlandse museumlandschap.

Wethouder John van den Hoven is kartrekker van het nieuwe museum en verheugd met het besluit van de gemeenteraad. “We kunnen aan de slag! Hier hebben we de afgelopen twee jaar keihard voor gewerkt. Ik kan niet wachten tot deze aanwinst voor het Waalwijkse centrum de deuren opent. Dit museum gaat niet alleen bezoekers uit de regio trekken. Het nieuwe schoenenmuseum is voor iedereen die schoenen draagt interessant om te bezoeken.”

Ook museumbestuurslid Harrie de Werd is in zijn nopjes: “Na jaren achter de schermen bezig zijn is het geweldig dat het museum er nu ook echt gaat komen. Dit gaat een hele belevenis worden voor onze bezoekers. Het nieuwe schoenenmuseum wordt namelijk niet zomaar een klassieke kijkdoos. Het nieuwe museum wordt een ware ontdekkingsreis. In het museum staan vier pijlers centraal: beleving, erfgoed, innovatie en eigentijdse ambacht. Er is ruimte om je te laten verrassen, er te bewonderen, te ontmoeten en te maken. Wij kijken enorm uit naar de bouw en opening.”

Meer weten over het nieuwe schoenenmuseum? Kijk dan op www.schoenenmuseum.nl