Waalwijk actief aan de slag in het gezond- en beweeglab (29-11-2018)

Dit LAB stond 27 november in het teken van 'samen werken aan een gezonde en actieve samenleving in de gemeente Waalwijk'. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties. Een samenleving waar mensen een gezonde levensstijl hebben en volop in beweging zijn, ook de kwetsbare inwoners. Tijdens dit LAB gingen deelnemers met deze thema’s aan de slag.

Er kwamen verschillende zaken uit: genereer meer bekendheid, samenwerking en maak beter gebruik van aanbod dat er al ligt. Probeer mensen achter de voordeur te stimuleren. Verlaag drempels in meedoen. Begin de verandering zo vroeg mogelijk, al bij ouders op het consultatiebureau. Zonder belerend te zijn. Koppel de aanpak in meer bewegen en een gezonde levensstijl. Creëer meer bewustwording. Meer bewegen en gezond leven kan ook in de kleine, dagelijkse dingen vorm krijgen. Daar is de meeste winst te behalen volgens de deelnemers.

Na deze oriëntatie gaan de deelnemers met het vervolg aan de slag. Zo wordt er gewerkt aan het vergroten van de bekendheid van GO Waalwijk met vlogs door verenigingen en een GO-vitrine in supermarkten. En een challenge waarin elke maand een thema wordt belicht met een 'masterchef junior gezond koken voor jong en oud'. Ideeën genoeg. Nu samen aan de slag met deze actiepunten.

Samen werken aan de toekomst van de gemeente Waalwijk. Samen ontwikkelen. Dat doen we in een Waalwijks LAB. Met inwoners, ondernemers en organisaties. Meer weten over de LABS of wat de uitkomsten zijn van de andere LABS? Zie www.waalwijk.nl/lab