Vragen over je WOZ-waarde of aanslag? Wij helpen je! (20-01-2021)

De gemeentelijke belastingaanslag 2021 valt binnenkort bij je op de mat.

Vanaf donderdag 28 januari verspreiden wij deze. Heb je jezelf voor 1 januari 2021 aangemeld voor MijnOverheid en ingesteld dat je berichten wilt ontvangen van de gemeente Waalwijk? Dan ontvang je de gemeentelijke aanslag alleen nog digitaal in jouw berichtenbox en niet meer per post. Als je geen gebruik maakt van MijnOverheid ontvang je de aanslag per post en valt deze vanaf 28 januari op de mat. Geen post ontvangen? Controleer eerst jouw digitale berichtenbox op www.mijnoverheid.nl

Betalen

Het is belangrijk dat je op tijd betaald. Op de brief staat voor welke datum het geld op de rekening van de gemeente moet staan. Je kunt op drie manieren betalen:

  • Zelf overmaken
  • Automatische incasso
  • Betalen via iDEAL:
    • Krijg je de aanslag via MijnOverheid? Dan klik je op het iDEAL-logo.
    • Krijg je de aanslag per post? Dan scan je de QR-code op de aanslag.

Er worden geen acceptgiro’s meer verstuurd.

Welke belastingen?

Naast de WOZ-waarde en de OZB staan onder andere rioolheffing, afvalstoffenheffing en eventuele hondenbelasting op dit aanslagbiljet. Op de achterkant van het aanslagbiljet staat extra informatie over de aanslag. Kijk voor meer informatie over Belastingen, WOZ en MijnOverheid op www.waalwijk.nl/woz 

Vragen of bezwaar

Iedere gemeente stelt de WOZ-waarde van woningen, bedrijfspanden en/of grond vast. Vanaf donderdag 28 januari kun je bellen met een speciaal team van de gemeente.

  • Ben je het niet eens met jouw WOZ-beschikking of belastingaanslag?
  • Of heb je andere vragen over jouw aanslag?

Iedere werkdag van 08.30-12.30 uur bereikbaar via 0416-683456. Bekijk voor je belt eerst jouw taxatieverslag op www.waalwijk.nl/woz. Is er meer achtergrondinformatie nodig om jouw vraag te beantwoorden? Dan bellen wij je binnen drie werkdagen terug.

Kom je er met de gemeente niet uit?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je er toch niet uitkomt met de gemeente. Dan kun je zelf heel makkelijk formeel bezwaar maken. Bezwaar maken is altijd gratis en je hebt hier geen gespecialiseerd bureau voor nodig. Je kunt eenvoudig via www.waalwijk.nl/bezwaar digitaal bezwaar indienen. Je hebt hiervoor jouw DigiD nodig. Je kunt ook schriftelijk bezwaar indienen. Een brief met motivering, naam en adres, burgerservicenummer (BSN) en handtekening is daarvoor voldoende. Let op: je kunt bezwaar maken tot zes weken nadat de belastingaanslag is verzonden.