Vouchers voor mantelzorgers (22-01-2018)

De gemeente Waalwijk vindt het belangrijk dat mantelzorgers niet overbelast raken. Daarom bieden wij u, in samenwerking met Actief Zorg, drie vouchers aan voor praktische ondersteuning.

Met deze vouchers ondersteunen wij u drie dagdelen. Wij helpen u in het huishouden of zorgen voor uw naaste zodat u even uw handen vrij heeft. U kunt de voucher aanvragen als u drie maanden of langer minimaal acht uur per week voor een ander zorgt en in de gemeente Waalwijk woont. U kunt kiezen uit:

• Huishoudelijke hulp

Wij helpen u drie uur in het huishouden. Bijvoorbeeld met een intensieve poetsbeurt, de ramen zemen of de gordijnen wassen.

• Zorg voor uw naaste

Wij nemen de zorg vier uur van u over. Deze zorg is divers: bijvoorbeeld wandelen, samen spelletjes doen, voorlezen of gewoon oppassen. Zo kunt u met een gerust hart een dagdeel iets anders doen. Als u behoefte heeft aan een gesprek met een tijdelijke vervanger, regelen we dit voor u.

Vouchers aanvragen?

Deze ondersteuning is kosteloos. U kunt drie vouchers naar keuze aanvragen. Neem hiervoor contact op met team WijZ of de mantelzorgcoach van de gemeente Waalwijk via 0416 - 683 456 of teamwijz@waalwijk.nl

Meer informatie over mantelzorg? Klik hier.

Te downloaden: