Verkeersmaatregelen voetbalwedstrijd FC Utrecht (07-06-2017)

Ploeg speelt 13 of 20 juli Europese wedstrijd in Mandemakers Stadion

De gemeente Waalwijk neemt diverse verkeersmaatregelen rondom de Europese wedstrijd die FC Utrecht in juli in het Mandemakers Stadion speelt. Gemeente en FC Utrecht verwachten dat de fans van de eredivisionist het duel in de voorronde van de Europa League massaal bezoeken.  Uiteraard wordt geprobeerd de verkeershinder tot een minimum te beperken. Na de loting op 19 juni is duidelijk of de Utrechtenaren op donderdagavond 13 of 20 juli spelen.

FC Utrecht kan op genoemde data niet in zijn eigen stadion terecht vanwege het EK vrouwenvoetbal. De club wijkt graag uit naar Waalwijk vanwege de centrale ligging van de stad in Nederland en de goede bereikbaarheid. RKC Waalwijk en de gemeente willen een goede gastheer zijn en FC Utrecht en zijn supporters hartelijk ontvangen. De voorbereidingen zijn in volle gang met een geslaagd voetbalfeest als doel.

De fans van FC Utrecht komen met enkele tientallen bussen en honderden auto’s naar Waalwijk. Verkeerskundigen bestuderen de gevolgen daarvan, maar duidelijk is al wel dat de Akkerlaan wordt afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Het afzetten en ophalen van supporters in de bussen gaat namelijk via die weg. Daardoor is het rondom de wedstrijd niet mogelijk om via de Overlaatweg naar Drunen te rijden en viceversa.

Voorkomen
Zodra duidelijk is of de Europese wedstrijd op 13 of 20 juli wordt gespeeld en hoe laat, communiceert de gemeente alle maatregelen. Speciale aandacht krijgt het voorkomen van (parkeer)overlast in de buurt. Voor de FC Utrecht-fans die met de auto komen is  parkeerruimte beschikbaar zodat bewoners van wijken rondom het stadion niet of nauwelijks overlast hebben van parkerende supporters. Gemeente en politie houden dat goed in de gaten.