Verkeersmaatregelen voetbalwedstrijd FC Utrecht - Valletta FC (05-07-2017)

Voorronde Europa League op 20 juli  in Mandemakers Stadion

Op donderdag 20 juli om 19.30 uur speelt FC Utrecht een wedstrijd in het stadion van RKC Waalwijk. De tegenstander is Valletta FC uit Malta. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de voorronde van de Europa League. FC Utrecht kan op deze datum niet in haar eigen stadion terecht vanwege het EK vrouwenvoetbal. De club wijkt graag uit naar Waalwijk vanwege de centrale ligging van de stad in Nederland en de goede bereikbaarheid.

Wij verwachten dat de fans van de eredivisionist het duel massaal bezoeken. Medewerkers van gemeente Waalwijk, politie, RKC Waalwijk en FC Utrecht zijn volop bezig met de voorbereidingen om deze wedstrijd sportief, rustig en veilig te laten verlopen.

Verkeersmaatregelen
De gemeente Waalwijk neemt diverse verkeersmaatregelen rondom deze wedstrijd. De fans van FC Utrecht komen met enkele tientallen bussen en honderden auto’s naar Waalwijk. Daarom is de Akkerlaan tussen 17.30 uur en 22.30 uur afgesloten om alle supportersbussen te kunnen parkeren. Daardoor is het tussen deze tijdstippen niet mogelijk om via de Overlaatweg naar Drunen te rijden en vice versa.

De supporters van FC Utrecht die per auto naar Waalwijk komen, worden begeleid naar een van de volgende parkeerplaatsen:
- Parkeerterrein van RKC Waalwijk;
- Het grasveld rondom het Cruijff Court aan de Van der Merwedelaan;
- Parkeerterrein bij zwembad ‘Olympiabad’;
- Parkeerterrein bij sporthal ‘De Zeine’;
- Parkeerterrein bij voetbalvereniging ‘VV Baardwijk’
- De zuidzijde van de Ambrosiusweg tot aan de kruising met de Andreas Zijlmansstraat;
- De Olympiaweg;
- Parkeerterrein bij school ‘de Overlaat’ aan de Eikendonklaan;
- De bermen van de Drunenseweg.

In het gebied rondom het stadion plaatsen we verkeersborden die duidelijk aangeven waar de afzettingen en parkeerplaatsen zijn. Daarnaast staan er verkeersregelaars die zorgen voor een geordende stroom van bezoekers.

Beperking overlast
De gemeente Waalwijk zorgt er samen met RKC Waalwijk en FC Utrecht voor dat het verkeer goed doorstroomt. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor supporters beschikbaar. Daarom verwachten wij nauwelijks parkeeroverlast in de wijken, maar uiteraard houden we dit goed in de gaten.