Uitnodiging: bijeenkomsten zonne- en windenergie (04-05-2022)

Wat zijn de mogelijke effecten van zonne- en windenergie in Waalwijk? Dat wordt dit jaar onderzocht in de milieueffectrapportage. De gemeente organiseert dit jaar diverse themamarkten voor de buurt en andere belanghebbenden. U bent van harte welkom om het gesprek aan te gaan over het onderzoek en uw input aan te dragen. Ook komt er een wekelijks inloopuur.

De eerste bijeenkomst is op dinsdag 17 mei van 19.00 tot 21.00 uur in Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder in Waspik. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar duurzaam@waalwijk.nl.

Wat komt aan bod in het onderzoek?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door ingenieursbureau Witteveen+Bos. Zij brengen de mogelijke effecten op de omgeving, natuur, het milieu, de mensen en de dieren in kaart. Ook wordt onderzocht hoe er (financiƫle) voordelen aan omwonenden geboden kunnen worden bij de plaatsing van windturbines of zonnevelden. Wat er precies wordt onderzocht, leest u in de Notitie Reikwijdte en Detailniveau.

Het is de taak van de gemeente om alle belangen zo goed mogelijk in beeld te krijgen, zodat de gemeenteraad later een zorgvuldig besluit kan nemen over de zonnevelden en windturbines. Input aandragen is op allerlei verschillende manieren mogelijk. Tijdens een wekelijks inloopuur, op vijf speciale themamarkten en natuurlijk ook per e-mail.

Iedere week een inloopuur

Het inloopuur vindt iedere dinsdag plaats van 15.00 uur tot 17.00 uur in Cultureelcentrum Zidewinde in Sprang-Capelle (Julianalaan 2). U kunt zonder afspraak langskomen om uw vragen te stellen of input voor het onderzoek aan te dragen.

Vijf themamarkten verspreid over het jaar

Tijdens deze inloopbijeenkomsten staat steeds een concreet onderzoeksthema centraal. Stel uw vragen of ga in gesprek met experts, onderzoekers, initiatiefnemers en lokale belangenverenigingen. U hoeft niet van het begin tot einde aanwezig te zijn, u bent welkom op het moment dat voor u past. Wel verzoeken wij u om zich aan te melden via duurzaam@waalwijk.nl. Dan kunnen wij een goede inschatting maken van het aantal deelnemers.

De planning van de themamarkten is als volgt:

Planning themamarkten
Themamarkt Locatie Datum en tijd
1. Landschap en ecologie

Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder.

Adres: Schoolstraat 19

5165 TR Waspik

Dinsdag 17 mei 2022

19.00 - 21.00 uur

2. Geluid, slagschaduw en gezondheid

Cultureelcentrum Zidewinde

Adres: Julianalaan 2

5161 BA Sprang-Capelle

Dinsdag 12 juli 2022

19.00 - 21.00 uur

3. Lokaal eigendom en maatschappelijke meerwaarde Nog niet bekend September 2022
4. Resultaten van de onderzoeken Nog niet bekend November 2022
5. Keuze voorkeursalternatief (VKA) Nog niet bekend Januari 2023

Digitaal op de hoogte blijven

Voor meer informatie kunt u terecht op: waalwijk.nl/duurzame-energie. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief Zonne- en windenergie in Waalwijk. Hebt u tussendoor een vraag of opmerking? Stuur dan gerust een mailtje naar duurzaam@waalwijk.nl.