Tilburg-Waalwijk beste regio op het gebied van e-fulfilment (17-05-2017)

De regio Tilburg-Waalwijk is uitgeroepen tot de nummer 1 e-fulfilment hotspot van Nederland.

Dit werd op dinsdagavond 16 mei bekendgemaakt na afloop van het congres Logistieke Hotspots in Dordrecht. E-fulfilment is kort gezegd het verwerken van een bestelling bij een internetwinkel en alle bijkomende werkzaamheden. Eerder eindigde Midden-Brabant al met zeer kleine verschillen ten opzichte van de nummers 1 (West-Brabant) en 2 (Venlo-Venray) op een derde plek in de race om de beste Logistieke Hotspot van Nederland.

Intensieve samenwerking
Ronald Bakker, wethouder Economische Zaken: ’’Voor Logistiek Midden Brabant (LMB) onderstrepen deze mooie resultaten dat de regio een stevige en constante toppositie heeft verworven binnen de logistieke sector in Nederland.” Dit succes is grotendeels te danken aan de intensieve samenwerking tussen overheden, ondernemers en onderwijsinstellingen. Hierdoor is het mogelijk om snel en actief verbanden te leggen, contacten op te bouwen en gezamenlijk in te spelen op de nieuwste marktontwikkelingen.

Actief beleid
E-fulfilment is zo’n ontwikkeling die in korte tijd een hoge vlucht heeft genomen. E-fulfilment zijn de werkzaamheden die benodigd zijn bij de verwerking van goederen na een transactie via internet. De werkzaamheden kunnen bestaan uit: inslag en opslag, verzamelen, verpakken en verzenden van goederen. Logistiek en internetwinkels zijn daarbij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Snelheid, de juiste technische toepassingen en digitalisering zijn randvoorwaarden binnen dit proces. De regio Midden Brabant voert een actief beleid om bedrijven in deze sterk groeiende sector optimaal van dienst te kunnen zijn. Gerenommeerde bedrijven als CoolBlue en Bol.com kiezen niet voor niets deze regio als thuisbasis voor hun e-commerce logistiek. De nummer 1 positie als beste e-fulfilment hotspot van Nederland is een mooie opsteker voor de regio Midden-Brabant.