Tijdelijke vergoeding extra kosten door corona toegangsbewijzen (26-04-2022)

Sinds de invoering van het corona toegangsbewijs moesten verenigingen, clubs, culturele instellingen, evenementen en horecaondernemers hier tot en met 25 februari 2022 verplicht mee werken. Dit betekende vaak extra inzet van personeel en dus ook extra kosten. De gemeente wil helpen deze kosten laag te houden. Daarom is er een tijdelijke regeling voor een vergoeding van extra kosten door de controle op corona toegangsbewijzen.

Hoe werkt de regeling?

De regeling is enkel bedoeld voor alle verenigingen, clubs, culturele instellingen, evenementen en horecaondernemers die verplicht moesten werken met corona toegangsbewijzen. Met deze regeling kun je een vergoeding aanvragen voor extra kosten die je hebt gemaakt in de periode van 1 januari 2022 tot en met 25 februari 2022. Dit geldt alleen voor extra kosten door de controle op de corona toegangsbewijzen, niet voor andere corona bedrijfskosten. Je kunt aanspraak maken op deze regeling tot 1 juni 2022.

Meer informatie

Meer informatie, hoe je aanspraak kunt maken en de voorwaarden vind je op de aparte webpagina over de tijdelijke subsidieregeling. Hier staat ook het aanvraagformulier. Vragen? Neem contact op met de gemeente via 0416 683 456.