Tijd van waarschuwen is voorbij (09-04-2020)

De boodschap is duidelijk: alleen samen krijgen we corona onder controle.

Iedereen in Nederland wordt daarom gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven en 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Helaas houdt niet iedereen uit de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk zich daaraan. De afgelopen weken werd er voornamelijk gewaarschuwd als mensen zich niet aan de coronaregels hielden. Per direct ontvangt iedereen die de regels in de Langstraat overtreedt een boete.

De bekeuringen voor het overschrijden van de geldende corona-veiligheidsregels zijn niet mals. Voor jongeren onder achttien jaar is dit 95 euro. Boven achttien jaar kost een overtreding 390 euro. De boa’s en politie handhaven voor de gezondheid van ons allemaal.  

Namens de Langstraat-gemeenten laten de burgemeesters Marina Starmans, Hanne van Aart en Nol Kleijngeld weten: “Het overgrote deel van de inwoners in de Langstraat gedraagt zich uitstekend en daar zijn we heel erg blij mee. Hou dat vol! Echter zijn er ook inwoners die zich niet aan de maatregelen houden. Na dagen van waarschuwen en een enkele boete draaien we dit per direct om. We waarschuwen niet meer, we leggen direct een boete op. In de hoop dat zelfs de meest hardleerse inwoners zich aan de maatregelen gaan houden zodat we uiteindelijk elkaar veilig en gezond houden.’’