Thuis met Dementie niet open tijdens coronacrisis (18-05-2020)

Thuis met dementie is een plek in de gemeente Waalwijk waar mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers elkaar ieder dinsdagochtend kunnen ontmoeten. In het Parkpaviljoen staat een kop koffie klaar en er kan een spelletje worden gespeeld. Hier worden ervaringen gedeeld en activiteiten georganiseerd. Ook kunnen de aanwezige vrijwilligers en dementieconsulenten informatie en advies geven.

Coronacrisis
Deze activiteiten kunnen nu niet plaatsvinden vanwege de coronacrisis. De medewerkers en vrijwilligers van Thuis met Dementie vinden dat heel vervelend. Ze begrijpen dat het voor mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers een moeilijke tijd is. Medewerkers van Thuis met Dementie proberen daarom zoveel als mogelijk contact te houden met de deelnemers. Want zeker in deze tijd is het belangrijk dat we extra aandacht hebben voor elkaar.

Dementie
Het is heel normaal om zo nu en dan iets te vergeten. Dat doen we allemaal. Maar vergeetachtigheid en verwarring kunnen ook een teken zijn van dementie. Dementie kan een grote impact hebben op uw leven en dat van uw mantelzorgers.

Wat kan u helpen uw geheugen te verbeteren? Probeer zoveel als mogelijk actief te blijven. Let op gezonde en afwisselende voeding, onderneem activiteiten die het geheugen op peil houden, zoals puzzelen. Blijf in beweging en blijf activiteiten ondernemen zoals tuinieren en wandelen. Maar houd bij alles wel rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Wij zijn in afwachting van wat de nieuwe maatregelen worden. Wij hopen dan langzaam onze deuren van het Parkpaviljoen aan Grotestraat 154A Waalwijk weer te kunnen openen en u te mogen ontvangen.

Contact
Indien u vragen heeft mag u contact opnemen met de dementieconsulent van de gemeente Waalwijk, de ondersteuning is gratis. Contact opnemen kan via dementieconsulent@waalwijk.nl of 0416 683456