Technisch probleem in productieproces paspoort en identiteitskaarten (16-07-2018)

Het gaat om paspoorten en ID-kaarten die zijn uitgegeven in de periode van 1 april tot en met 30 juni 2018.

Bij de productie van een beperkt aantal paspoorten en identiteitskaarten (ID-kaarten) heeft zich een technisch probleem voorgedaan. Het gaat om paspoorten en ID-kaarten die zijn uitgegeven in de periode van 1 april tot en met 30 juni 2018. Het gaat om 1% van alle documenten. Het kan zijn dat één van de elektronische echtheidskenmerken in sommige reisdocumenten niet werkt.

Vanaf maandag 16 juli kunt u bij ons terecht met uw paspoort of identiteitskaart op het stadhuis. Wij controleren dan uw document. Als uw document de productiefout bevat, kunt u gratis een nieuw document aanvragen. Kunt u niet zelf naar het stadhuis komen voor de controle? Dan mag u het document aan een familielid meegeven. Als blijkt dat uw document de productiefout heeft, moet u zelf wel langskomen voor de aanvraag voor een nieuw document.

De productiefout heeft geen effect op de geldigheid van het document. Ook kunt u gewoon met het document reizen. Het kan zijn dat het poortje bij een elektronische grenscontrole op bijvoorbeeld een vliegveld niet open gaat. U kunt dan uw reisdocument laten controleren door een grensbewaker. Of naar de normale balie voor de controle van uw reisdocument. Mensen in Nederland met een reisdocument met een uitgiftedatum in april, mei of juni 2018 krijgen een brief. Via de gratis app ‘BZK-ID’ (alleen via Android) kunt u controleren of de foutmelding bij uw paspoort of identiteitskaart optreedt. Via onderstaande link leest u hoe deze app werkt.

Wilt u meer weten?

Website: www.rijksoverheid.nl/reisdocument

Telefoonnummer: 0800-0201046

E-mailadres: mijnreisdocumenten@rvig.nl