Samen schonen we de Bergsche Maas op! (12-02-2020)

Help je mee? Houd dan zaterdag 7 maart van 09.00 tot 13.00 uur vrij in je agenda!

De gemeente Waalwijk houdt dit jaar wederom samen met IVN de Waerdman een opschoningsactie langs de oevers van de Bergsche Maas. We maken de oevers en uiterwaarden tussen Raamsdonk en Doeveren schoon. Help je mee? Houd dan zaterdag 7 maart van 09.00 tot 13.00 uur vrij in je agenda!

Zwerfafval langs het water is een groot probleem. Na hoogwater blijft er veel troep op de oevers en in de uiterwaarden achter. Het afval zorgt voor een lelijk landschapsbeeld en is slecht voor het milieu. Het plastic verandert door zonlicht en golfslag in ‘microplastics’ en is niet meer uit het water te verwijderen. Zo groeit de ‘plastic soep’ in zeeën en oceanen. Om dit probleem aan te pakken, startten de provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, diverse gemeenten, terreinbeheerders, waterschappen en IVN Brabant het project ‘Schone Maas’. Samen met comités, verenigingen en groepen inwoners werken wij aan de opschoning langs de Maas.

Programma

09.00 uur: we ontmoeten je graag bij jachthaven ’t Oude Maasje (Overdiepsekade 2, Waspik) onder het genot van een kop koffie of thee.

09.15 uur: wethouder John van den Hoven heet je van harte welkom. Ook leggen we het programma uit.

09.30 uur: we starten met de opschoningsactie.

12.30 uur: we sluiten de dag samen af met een lunch bij jachthaven ’t Oude Maasje.

Aanmelden
Je krijgt vooraf uitleg over de werkzaamheden en gaat op 7 maart onder begeleiding aan de slag. Wij zorgen voor materialen en voeren het afval af. Neem zelf wel waterdichte schoenen mee. Lijkt dit je wat? Meld je vóór 4 maart aan als vrijwilliger bij wijkadviseur Jan van Horssen via 0416 – 683456 of jvanhorssen@waalwijk.nl

Meer informatie vind je op www.schonemaas.nl/brabant