Raad benoemt Daandels tot wethouder (06-10-2017)

CDA-er verantwoordelijk voor volkshuisvesting

De gemeenteraad heeft Eric Daandels (51) benoemd tot wethouder. Dat gebeurde tijdens de raadsvergadering van 5 oktober. Hij volgt Judith Keijzers op die sinds maandag burgemeester van Oirschot is. Daandels (CDA) is onder meer verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, stedelijke vernieuwing en monumentenbeleid. Ook is hij wijkwethouder voor Waspik.

De nieuwe wethouder heeft zin om in Waalwijk aan de slag te gaan. “Een mooie gemeente met een krachtige economische functie in de regio. Samen werken aan de leefbaarheid, juist ook in de kernen, zie ik als een mooie uitdaging.”

Grave
De afgelopen acht jaar was Daandels voor het CDA wethouder in de gemeente Grave. Daar had hij economische zaken, openbare ruimte en bouwen, wonen en milieu in zijn portefeuille. Daarvoor was hij wethouder en loco-burgemeester in Bernheze.

Daandels is getrouwd en vader van drie kinderen. Omdat de huidige bestuursperiode tot medio 2018 loopt, blijft hij met zijn gezin in Heeswijk-Dinther wonen. Hij heeft daarvoor toestemming van de gemeenteraad.