PMD, wat mag er mee? (08-10-2019)

De gemeente Waalwijk zamelt plastic verpakkingen, metalen verpakkingen zoals blik en drankkartons bij elkaar in. Samen noemen we deze verpakkingen PMD-afval. Deze week ontvangt u in uw brievenbus een folder: ‘PMD, wat mag er mee?’. In deze folder vindt u informatie over welke verpakkingen allemaal in de speciale PMD-afvalzak mogen. We geven u tips hoe u kunt checken of iets nu écht bij het PMD mag, u leest hoe en waar u de afvalzakken aan straat zet én waar u de PMD-zakken gratis kunt halen.

Van afval naar grondstof!

Het scheiden van PMD gaat steeds beter. Door afval goed te scheiden ontvangt de gemeente een vergoeding van de eindverwerker. Als het materiaal niet goed wordt gescheiden, kan het niet worden gerecycled. Het afval moet dan verwerkt worden en dit kost extra geld. Als inwoner merkt u dit via de jaarlijkse afvalstoffenheffing en dus in uw portemonnee. Op www.waalwijk.nl/pmd vindt u de folder ‘PMD, wat mag er mee?’ Hier staat een versie in het Nederlands, Engels, Pools en Arabisch.