Play-offs RKC Waalwijk (26-05-2019)

Gisteravond zijn na afloop van de wedstrijd RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles ongeregeldheden geweest in en rondom het stadion. Door een flink aantal personen is geprobeerd elkaar te provoceren, is er gevochten en gegooid met stenen. De mobiele eenheid heeft veelvuldig moeten optreden om de rust terug te laten keren. Helaas vond een aantal personen het nodig om iedere keer weer de openbare orde te verstoren door steeds opnieuw de confrontatie op te zoeken. 

Op dit moment wordt aan de hand van duidelijke camerabeelden bekeken wie hiervoor verantwoordelijk zijn. Zij kunnen uiteraard sancties verwachten.

Naar aanleiding van deze ongeregeldheden hebben wij daarom besloten om aanstaande dinsdag geen grote schermen te plaatsen om de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles gezamenlijk te bekijken. Zowel de gemeente als RKC Waalwijk organiseren dus niets in het centrum of in het stadion. U zult begrijpen dat we dit, na de ongeregeldheden van gisterenavond, een te groot risico vinden. Wij gaan er vanuit dat u hier begrip voor heeft. 

Helaas heeft een aantal raddraaiers het verpest voor een groot aantal supporters.

We hopen op een mooie uitslag van de wedstrijd van aanstaande dinsdag. In dat geval organiseert de gemeente later in de week een feestelijke huldiging voor RKC.

Gemeente Waalwijk 
Politie Waalwijk
Bestuur RKC Waalwijk