Orange the world: stop geweld tegen vrouwen (25-11-2021)

Van 25 november t/m 10 december 2021 loopt de landelijke campagne ‘Orange the World’

Deze vraagt aandacht voor actie tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Dit moet stoppen. Daarom geeft de gemeente Waalwijk ook aandacht aan deze campagne.

Oranje in Waalwijk

Tijdens de campagne vinden in heel Nederland allerlei activiteiten plaats om de bestrijding van dit geweld hoog op de agenda te krijgen en te houden. Ook in de gemeente Waalwijk. Het gemeentehuis is de gehele campagneperiode oranje uitgelicht en er hangt een oranje vlag uit. De burgemeester en wethouders besteden ook aandacht aan de campagne op hun eigen Facebook accounts.

Zelf een steentje bijdragen

Tijdens de Orange the World campagne kan iedereen onderdeel van de oplossing en medestander worden in de strijd tegen geweld. Dit kan door het ondertekenen van de petitie op orangetheworld.nl. Hiermee geef je aan dat jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden.

Meld geweld

Melden is een belangrijke factor om geweld te stoppen. Heb jij te maken met intimidatie of geweld? Of maak jij je zorgen om iemand? Meld het om jezelf of anderen te helpen. Kijk voor meer info op www.geweldtegenvrouwenmelden.nl of bel 0800-2000. In noodgevallen bel je altijd naar 112.