Opschoning oevers en uiterwaarden Bergsche Maas (31-01-2019)

Op zaterdag 9 maart 2019 van 9.00 uur tot 13.00 uur organiseert de gemeente Waalwijk en IVN de Waerdman de jaarlijkse opschoningsactie om de oevers langs de Bergsche Maas in Brabant vrij te maken van zwerfafval. Helpt u mee?

Zwerfafval, een gevaarlijk probleem

Zwerfafval langs het water is een groot probleem. Het afval zorgt voor een lelijk landschapsbeeld en het is ook slecht voor het milieu. Het plastic verandert door zonlicht en golfslag in ‘microplastics’ en is niet meer uit het water te verwijderen. Zo groeit de ‘plastic soep’ in zeeën en oceanen.

Project Schone Maas

Na hoogwater blijft er veel troep op de oevers en in de uiterwaarden achter. Om dat zwerfafval aan te pakken, zijn de provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, diverse gemeenten, terreinbeheerders, waterschappen en IVN Brabant het project Schone Maas gestart. Samen met comités, verenigingen en inwoners werken zij aan de opschoning van een tracé langs de Maas. Zo schonen we samen 15 kilometer oevers langs de Bergsche Maas op.

Het gebied

De gemeente Waalwijk maakt binnen haar grensgebied de oevers en uiterwaarden tussen Raamsdonk  en Doeveren schoon. Dit is het gehele gebied tussen de twee veerponten die de gemeente Waalwijk heeft.

Aanmelden

Doet u mee? Meld u dan nu als vrijwilliger aan via 0416-683456 of info@waalwijk.nl

U krijgt vooraf uitleg over de werkzaamheden en gaat onder begeleiding aan de slag op 9 maart. We verzamelen bij de jachthaven Watersportvereniging  Waalwijk (Zomerdijk 8a). Wij zorgen voor de benodigde materialen en voeren het afval af. We sluiten de ochtend af met een gezamenlijke lunch.

Helpt u mee? Meer informatie vindt u op www.schonemaas.nl/brabant of via 0416-683556 of telschot@waalwijk.nl