Oproep aan horecabezoekers in Waalwijk (31-07-2020)

Blijf de coronamaatregelen serieus nemen!

We vinden het heel fijn dat de horeca in Waalwijk sinds 1 juni weer volop bezocht wordt door jullie! We waarderen jullie steun in deze rare tijden enorm.

Het coronavirus is alleen nog niet verdwenen. Met de verruimingen verslapte na een tijdje ook de aandacht voor de maatregelen. Maatregelen die nog steeds gelden en hartstikke nodig zijn:

  • Vermijd drukte
  • Blijf thuis bij (lichte) klachten, laat je testen en wacht thuis op de uitslag
  • Houd 1,5 meter afstand (behalve als een huishouden vormt)

De strijd is namelijk nog niet gestreden. De stijging van het aantal besmettingen komt dus niet als een verrassing, maar drukt ons wel met de neus op de feiten. Het virus is niet weg. Kan ons nog goed raken. Wij willen voorkomen dat we straks weer de deuren noodgedwongen moeten sluiten.  

Dat kunnen we niet alleen! Daarom... Respecteer, net als wij, de richtlijnen van het RIVM.

Locoburgemeester John van den Hoven: “Ik begrijp dat het lastig is om continu de regels te moeten volgen. Soms word je er ook gewoon een beetje moe van. En wil je die vriend die je al een tijdje niet hebt gezien gewoon een hand of knuffel geven,maar de maatregelen gelden niet voor niets nog steeds. We moeten dit virus serieus blijven nemen. Je wil niet zelf ziek worden, maar je wilt ook zeker niet iemand anders ziek maken. Dat wil je niet op je geweten hebben. Ik ook niet. Daarom is het zo belangrijk dat we de regels blijven volgen.”

Voorzitter Rene van Loon van de Waalwijkse Koninklijke Horeca Nederland sluit zich daarbij aan: “Respecteer ons, en ons werk. Maak het ons niet onnodig moeilijk, houd het gezellig, en houd je aan de regels. Dit kunnen we niet zonder jullie medewerking. Werk hier dus aan mee om wederom een sluiting te voorkomen. Dat willen wij net zo min als jullie.”