Opkomst en uitslagen Gemeenteraadsverkiezingen 2018 (21-03-2018)

Lees hier de definitieve uitslagen.

Update: Definitieve uitslagen toegevoegd.

Via deze pagina houden we u op de hoogte van de opkomstpercentages en de uitslagen van de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 en het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017).

Gemeenteraadsverkiezingen

In Waalwijk heeft 47,1 % van de kiezers gestemd voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Definitieve uitslag: gekozen kandidaten gemeenteraad

Definitieve uitslag inclusief aantal stemmen per kandidaat

Via een aantal interactieve grafieken kunt u zelf aangeven van welke stembureaus en/of partijen u de stem- en opkomstresultaten wilt bekijken.

Definitieve uitslag van het totaal aantal stemmen per partij

Definitieve aantal zetels per partij

Inzage processen-verbaal

De processen-verbaal van de stembureaus (zowel van de gemeenteraadsverkiezingen als van het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017).) liggen op afspraak ter inzage op het stadhuis. Wilt u een afspraak maken om de processen-verbaal in te komen zien? Bel dan 0416 – 683 456.

Fotograferen en filmen van de processen-verbaal is niet toegestaan.

Referendum

In Waalwijk heeft 42,5% van de kiezers gestemd voor het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017).

51,5% van de mensen stemden voor de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017).

45,5% van de mensen stemden tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017).

3,0% van de mensen stemde blanco of ongeldig

Voorlopige uitslag referendum

N.B. Onderstaande .xls en .csv bestanden bevatten dezelfde informatie. U kunt het beste de .xls bestanden raadplegen. Wij zijn verplicht om ook de .csv bestanden te publiceren.