Opening regenboogzebrapad (09-09-2020)

Vandaag is in de Wilhelminastraat in Waalwijk het regenboogzebrapad officieel geopend. Het initiatief komt van 11 leerlingen van het Dr. Mollercollege. Samen met de gemeente hebben ze deze plek ter hoogte van de Teresiaschool uitgekozen.

Het kleurrijke zebrapad werd afgelopen vrijdag aangebracht, ruim op tijd voor de Coming-Outdag op 11 oktober. “Met het regenboogzebrapad vragen we aandacht voor diversiteit en acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender mensen in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. Iedereen mag zijn wie hij of zij is,“ zegt wethouder Ronald Bakker. Het pad is aangebracht op de enige locatie in het centrum waar een oversteek met zebramarkering is geregeld met verkeerslichten. Ook zijn de witte lijnen gehandhaafd waardoor het een officieel zebrapad blijft.

De tweedejaars havoleerlingen onderzochten in oktober 2019 de leefbaarheid van Waalwijk. Zo merkten de leerlingen onder andere op dat er weinig zebrapaden en veilige oversteekplaatsen zijn. In het kader van Paarse Vrijdag werd het idee om een regenboogzebrapad aan te leggen geopperd. Paarse Vrijdag is een jaarlijkse dag waarop bij het Dr. Mollercollege de regenboogvlag uit gaat en veel docenten en leerlingen paarse kleding dragen. Hiermee tonen ze hun solidariteit met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. Het college van Waalwijk heeft het initiatief voor een regenboogzebrapad direct omarmd en nu dus uitgevoerd.