Op 10 juni start in Waalwijk de Sjees E-bike Pool (10-06-2020)

Voor alle werkgevers in de gemeente Waalwijk.

Veel mensen hebben nog nooit op een elektrische fiets gereden. De beste manier om hen te verleiden vaker naar het werk te fietsen, is door ze te laten ervaren hoe fijn het is om te fietsen op een e-bike. Daarom start op 10 juni in de gemeente Waalwijk de Sjees E-bike Pool. Werkgevers krijgen de mogelijkheid om hun werknemers een week lang een e-bike uit te laten proberen.

Alle werkgevers in de gemeente Waalwijk kunnen zich aanmelden voor de Sjees E-bike Pool. Gedurende vijf maanden zijn er een aantal e-bikes beschikbaar. Werknemers van deelnemende bedrijven kunnen zich via een online reserveringstool aanmelden om een e-bike te reserveren. Deze e-bike halen ze op bij het uitgiftepunt en kunnen ze een week lang uitproberen. Bij de uitgifte van de e-bikes volgen we natuurlijk de richtlijnen van het RIVM. Uit ervaring bij soortgelijke projecten blijkt dat na het uitproberen van een e-bike gemiddeld 22% van de deelnemers minimaal twee dagen per week op een andere manier naar het werk reist. Ze gaan (weer) fietsen of kopen/leasen een elektrische fiets.

Wethouder mobiliteit Ronald Bakker juicht het initiatief toe: “Ik houd zelf enorm van wandelen en was altijd minder fan van fietsen. Tot ik voor het eerst op een e-bike stapte. Ik was meteen verkocht en heb er één gekocht. In Waalwijk hebben we een flinke uitdaging als het gaat om mobiliteit. Meer Waalwijkers die fietsend naar het werk gaan of medewerkers die fietsend in Waalwijk komen werken scheelt veel autoverkeer. Ik raad het iedereen dan ook van harte aan om met een e-bike, of gewone fiets, naar het werk te gaan.”

Aanmelden

Wil je als werkgever meer informatie ontvangen of je aanmelden? Kijk dan op de website van sjeesgangmakers.. De Sjees E-bike Pool wordt gefinancierd door de gemeente en de provincie Noord-Brabant. Vanaf de derde deelnemer per werkgever wordt er een kleine bijdrage gevraagd. Deze probeeractie loopt van 10 juni t/m 10 november 2020.