Onthulling watertappunt de Krullevaar (27-11-2018)

Wethouder John van den Hoven onthulde op 26 november het eerste watertappunt op basisschool de Krullevaar in Sprang-Capelle. Deze onthulling staat symbool voor de samenwerking van de gemeente met meerdere partijen. Zij stimuleren het drinken van water onder alle scholen in de gemeente Waalwijk.

Vanuit het programma Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) zetten wij ons samen met Stimuleringsfonds Rabobank, Aquachain, Brabant Water en Vissers Waalwijk in voor een gezonde omgeving in Waalwijk, waaronder ook de schoolomgeving. Samen zorgen we ervoor dat alle scholen in Waalwijk een watertappunt krijgen en de kinderen een bidon. Juvat Westendorp van de landelijke vereniging JOGG  omlijstte de opening feestelijk door de kinderen een dans te leren op een drinkwater lied.

Het realiseren van watertappunten op scholen past naadloos in de hoofddoelstelling van GO Waalwijk: bijdragen aan een gezonde levensstijl. Sport, cultuur, beweging en gezondheid: ze leveren hieraan allemaal een positieve bijdrage en verbinden mensen. Denk aan verbetering van leefbaarheid en integratie, bevordering van sociale contacten en de ontwikkeling van lichaam en geest. Meer informatie: www.gowaalwijk.nl