Online dienstverlening Waalwijk verder uitgebreid (23-10-2018)

Onze gemeente werkt continu aan haar digitale dienstverlening. Dat betekent dat inwoners en ondernemers steeds meer producten en diensten digitaal kunnen aanvragen of regelen via waalwijk.nl. Ten opzichte van vorig jaar hebben we weer een kleine groei waargemaakt, van plek 17 naar 14 op de ranglijst voor inwoners van meest digitale gemeenten in Nederland.

Met het aanbod van ondernemersproducten staan we zelfs op nummer 1 van Nederland met als enige gemeente een 100% score. Ook het komende jaar gaan we weer verder met het verbeteren en uitbreiden van de digitale dienstverlening.

Wethouder Ronald Bakker gaat samen met collega-wethouders van andere Brabantse gemeenten op studiereis naar Estland. Estland loopt ver vooruit als het gaat om digitale dienstverlening: “Ook bij onze gemeente kan er nog veel meer worden gedigitaliseerd. Daarom gaan we bij Estland een kijkje in de keuken nemen om geïnspireerd te worden wat allemaal mogelijk is.”

Producten

Het nieuwste product wat je digitaal kan regelen is het aanvragen van een afvalcontainer. Van de optie om digitaal een melding leefomgeving te maken wordt het meest gebruik gemaakt. Daarnaast zijn een afspraak maken, uittreksel persoonsgegevens aanvragen, een verhuizing doorgeven en een hond aanmelden de populairste producten en diensten die digitaal geregeld worden.