Nieuw speeltoestel in Marijkelaan in Waspik (17-09-2020)

Op 16 september was het zover! In de Marijkelaan in Waspik opende wijkwethouder Eric Daandels feestelijk een nieuw speeltoestel voor de buurtkinderen. De speeltuin is in samenwerking met de gemeente in 2014 geadopteerd door buurtbewoners en was toen afgestemd op de gemiddelde leeftijd van de kinderen in de buurt.

Met het ouder worden van de kinderen werd het tijd voor een nieuw en uitdagender speeltoestel en dat is er gekomen. Jitske Akkermans was in 2014 één van de initiatiefnemers. Jitske:” In 2014 was ik zwanger van mijn eerste kindje. Gezien de hoeveelheid kinderen in de buurt ging ik eens nadenken over waar ze straks met zijn allen konden gaan spelen. Ik kreeg het idee om het stukje groen om te toveren tot een speelplek voor onze kinderen. Samen met mijn buren Miranda en Bart Erkens hebben wij destijds contact gezocht met de gemeente met wie wij samen een speeltuin hebben gerealiseerd. Mooi dat er nu een nieuw speeltoestel bij is gekomen dat aansluit op de leeftijd van de kinderen!”

Wethouder Eric Daandels: “Het is belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om buiten te kunnen spelen. Zeker in deze tijden is het fijn voor buurtbewoners dat er een plek is waar zij samen kunnen komen in de buitenlucht en toch voldoende afstand kunnen houden.”