Nieuw museumconcept, nieuwe naam: ‘Het Schoenenkwartier’ opent op zaterdag 16 april 2022 (10-11-2021)

Op zaterdag 16 april 2022 opent het voormalige Nederlands Leder en Schoenen Museum met een volledig nieuw museaal concept, onder een nieuwe naam: Het Schoenenkwartier!

Het nieuwe museumconcept

Je vindt het museum van ruim 3000m2 groot in het rijksmonumentale Krophollergebouw. Het belicht de geschiedenis van schoenen en leer en geeft de toekomst glans. Het Schoenenkwartier rust op drie pijlers: de Maaklabs, het Kenniscentrum en het Museum. Het wil dan ook meer zijn dan alleen een museum, veel meer dan alleen conservator van het rijke verleden van de leer- en schoenenindustrie. Als podium, werkplaats, studiecentrum en laboratorium heeft het Schoenenkwartier een uniek profiel. Het draait er naast kijken en leren ook om meedoen. En om bewustwording over en beleven van schoenen en leer. Dit maakt ‘Het Schoenenkwartier’ een leuke én leerzame plek voor jong en oud.  

De nieuwe naam

Het meerduidige 'kwartier' in de nieuwe naam verwijst naar het Krophollercomplex en de nieuwe functies die het straks krijgt: Maaklabs, Kenniscentrum en Museum. Maar ook naar de diverse bouwperioden van het nieuwe onderkomen in de westvleugel. En naar een onderdeel van de schoen, waarmee de naam ook verwijst naar de geschiedenis van Waalwijk als (inter)nationaal hoofdkwartier van schoenen en leer. Op de hoogte blijven over het museum? Ga dan naar schoenenkwartier.nl