Mobiliteitsteam De Langstraat: ondernemend uit de coronacrisis (01-04-2021)

In De Langstraat staan ondernemers, werknemers en ZZP’ers er niet alleen voor.

De coronacrisis heeft een impact op de samenleving die zijn weerga niet kent. Ook de economie krijgt rake klappen. Een faillissementsgolf en een ontslaggolf lijken niet te voorkomen. In De Langstraat zetten we ons in om die golven te breken. Hier gaat Mobiliteitsteam De Langstraat voor zorgen. In januari start de pilot en gaan we concreet aan de slag met het ondersteunen van ondernemers, werknemers en ZZP’ers.

Mobiliteitsteam De Langstraat is een netwerkorganisatie die proactief contact legt met ondernemers en ZZP’ers. In plaats van een loket inrichten en wachten op ondernemers die ons opzoeken, nemen we zelf contact op en bieden we ondersteuning aan. Het team is opgebouwd uit eerste- en tweedelijns dienstverlening. In de eerste lijn werken een ‘generalist’ en een ‘ZZP-coach’. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de groepen die we ondersteunen. Deze professionals schakelen naar behoefte partners uit de tweede lijn in.

Generalist voor ondernemers

De generalist benadert ondernemers met personeel die actief zijn in sectoren die getroffen zijn door de coronamaatregelen. We vragen de ondernemer hoe het bedrijf ervoor staat, wat de toekomstverwachting is en welke gevolgen er voor het personeel te verwachten zijn. Zo brengen we knelpunten in beeld. Afhankelijk van de antwoorden schakelt de generalist één of meer partners van het mobiliteitsteam in. 
Jorien Dumoulin

Jorien Dumoulin staat voor u klaar en kijkt samen met u welke ondersteuning bij u past. Jorien is bekend in onze regio. Ze werkt al jaren als intercedent voor Randstad in onze regio. U kunt Jorien bellen: 0416-683744 op werkdagen in de ochtend en dinsdag- en donderdagmiddag. Mailen kan ook: generalist@waalwijk.nl. Deze ondersteuning hoeft u niet te betalen.

  


ZZP-coach

Deze coach benadert zelfstandigen die een aanvraag hebben ingediend voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Samen formuleren we een passend en succesvol toekomstperspectief. Dit ‘Plan B’ moet hen zo snel mogelijk onafhankelijk maken van de Tozo-uitkering. We gaan naast deze ZZP’ers staan en laten hen de juiste stappen zetten.
 

Wilma Wajon

Wilma Wajon staat voor u klaar als u een zelfstandig ondernemers bent (zzp’er). Wilma werkt al jaren met zzp’ers in onze regio. U kunt Wilma altijd bellen op werkdagen: 06-10649767. Samen met u werkt Wilma aan toekomstperspectief om verder te komen als zelfstandig ondernemer. Deze ondersteuning hoeft u niet te betalen. 

Anne-Marie Harks Foto van Anne-Marie Harks

Bij Anne-Marie Harks kunt u terecht als u zelfstandig ondernemer bent (zzp’er). Anne-Marie helpt u graag met uw vraagstukken rondom ondernemerschap. Zij heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van en meedenken met ondernemers, zowel individueel als in groepsverband. U kunt Anne-Marie bereiken op werkdagen op 06-19292048, bij voorkeur in de ochtend. Samen met u gaan we oplossingsgericht aan uw vraagstukken werken, zodat u met vertrouwen de toekomst tegemoet kunt treden.


 

Ondernemend uit de crisis

Wethouder Ronald Bakker trekt de kar: “Voordat ik wethouder werd ben ik jarenlang ondernemer geweest. Dit helpt mij om zaken pragmatisch en creatief aan te pakken. In deze coronatijd wordt niet alleen van de ondernemers, maar ook van de overheid een creatieve houding gevraagd. Met deze aanpak laten wij ons als Langstraat-gemeenten van onze meest ondernemende kant zien. We hebben als één van de eerste regio’s in Nederland een operationeel mobiliteitsteam. Samen gaan we ondernemers, werknemers en ZZP’ers in de knel bereiken, ondersteunen en door deze moeilijke tijd heen helpen. Ondernemend uit de crisis!”

Regionale mobiliteitsteams

Het kabinet wil tijdens en na de coronacrisis zoveel mogelijk werkgelegenheid behouden. Hiervoor worden regionale mobiliteitsteams gevormd. De regionale mobiliteitsteams zijn bedoeld als 'crisisdienstverlening', aanvullend op de reguliere begeleiding vanuit gemeenten. De inzet is dat zoveel mogelijk mensen direct van de ene baan naar de andere baan gaan, zonder in een uitkering terecht te komen.

Contact

Contact opnemen met het mobiliteitsteam kan via generalist@waalwijk.nl. Belt u liever? Dat kan ook:

  • Jorien Dumoulin (voor ondernemers): 0416-683744
  • Wilma Wajon (voor zzp’ers): 06-10649767
  • Ralf van de Wiel (projectleider): 0416-683572 
  • Glen van den Broek (projectleider): 0416-683879