Michel Tromp nieuwe gemeentesecretaris van gemeente Waalwijk (21-04-2022)

Het college van burgemeester en wethouders heeft Michel Tromp (48) op dinsdag 19 april 2022 benoemd als nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Waalwijk.

Hij volgt per 1 juni 2022 Jan Lagendijk op, die op 31 mei 2022 met pensioen gaat.

Een goede bekende

Michel Tromp is een goede bekende in gemeenteland. Zijn voorliefde voor de lokale samenleving zit er stevig in, eigenlijk al zijn hele loopbaan. Vanaf 2007 vervult hij de functie van gemeentesecretaris. En binnenkort dus in Waalwijk. Nu werkt Michel nog als gemeentesecretaris van Baarle-Nassau. Ook is hij directeur ABG, de ambtelijke organisatie van Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen.

Eerdere loopbaan

Tussen 1996 tot 2005 werkte Michel in verschillende functies voor de gemeenten Barendrecht, Goirle, Roosendaal en Baarle-Nassau. In 2007 maakte hij de overstap naar de gemeente Goirle. Eerst als adjunct-directeur en vanaf 2009 als gemeentesecretaris en algemeen directeur. In 2017 kreeg hij diezelfde functie in de gemeente Zevenaar. Vanaf 2020 is hij ook Algemeen Commandant Bevolkingszorg in de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Keuze voor Waalwijk

Michel wil vooruit en kunnen groeien. Als persoon en met de organisatie die hij aanstuurt. Waarom dan Waalwijk? “Omdat Waalwijk zowel qua schaal als opgaven precies bij mij past. Denk aan de duurzaamheidsopgave of aan de transformatie van het centrum van winkel- naar verblijfsgebied”, aldus Tromp.

Collega’s uitdagen

“Maar nog belangrijker: de cultuur past bij mij als persoon. Gedreven, no-nonsense en samen nieuwe wegen verkennen. Ik daag collega’s graag uit om buiten de gebaande paden te denken. Zo halen we meer uit ons werk en benutten we kansen. Altijd in het belang van de inwoners, bedrijven en instellingen van Waalwijk. Ik heb echt enorm veel zin om samen een bijdrage te leveren aan de Waalwijkse gemeenschap.”

Verbinding maken en begrijpen

Burgemeester Sacha Ausems is blij met de komst van Michel Tromp: “Michel past als mens en met zijn ervaring bij Waalwijk als ondernemende pionierstad. Hij maakt verbinding en wil begrijpen. Zijn kennis en ervaring zet hij op een prettige en krachtige manier in. Dat doet hij vol humor en positieve dynamiek.”

Michel werd geboren op 22 april 1973, is getrouwd, woont in Goirle en heeft vier kinderen.