Langskomen? Maak een afspraak (04-12-2018)

De manier waarop wij werken bij de afdeling Publiekszaken is gewijzigd.

U kunt dan alleen nog op afspraak langskomen. Het is dan niet meer mogelijk om (op bepaalde momenten) zonder afspraak binnen te lopen. Ook voor het ophalen van een aangevraagd document moet u een afspraak maken. Op deze manier werken we een stuk efficiƫnter en heeft u nauwelijks wachttijd. Bij de balie van Publiekszaken kunt u onder andere terecht voor het aanvragen en ophalen van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen, verklaring omtrent gedrag, verhuizing en Afschrift Burgerlijke Stand.

Tegelijkertijd wijzigen ook de openingstijden wanneer u op afspraak langs kunt komen. Vanaf 1 januari 2019 kunt u binnen de hieronder vermelde tijdstippen een afspraak maken:

Maandag 12.00 - 17.00 uur
Dinsdag 12.00 - 19.30 uur
Woensdag 9.30 - 17.00 uur
Donderdag 12.00 - 19.30 uur
Vrijdag 10.00 - 15.00 uur
Zaterdag 9.00 - 11.00 uur

Bekijk  alle openingstijden van de verschillende afdelingen. Een afspraak maken kan via onze website of telefonisch: 0416-683456.

Open op zaterdag
Naast deze wijzingen voeren we vanaf 1 januari ook een aantal verbeteringen door. De balie van Publiekszaken in het stadhuis is in 2019 ook op zaterdag geopend. Voor zaken als een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aanvragen en ophalen kunt u voortaan ook in het weekend bij ons terecht. Het gaat hier om een pilot. Als na evaluatie blijkt dat de openstelling op zaterdag een succes is blijft het stadhuis ook na de pilot open op zaterdag.

Reisdocumenten laten bezorgen
Voor een paspoort of identiteitskaart ophalen hoeft u straks helemaal niet meer naar het stadhuis. Vanaf januari 2019 kunt u er ook voor kiezen om deze te laten bezorgen. Voor het bezorgen van deze documenten werken wij samen met AMP Groep. Het bezorgen van een paspoort of identiteitskaart kan thuis zijn, maar bijvoorbeeld ook op uw werk of een ander adres waar u op dat moment bent. Voor het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart moet u nog wel een afspraak maken en naar het stadhuis komen. Het laten bezorgen van uw reisdocument kunt u regelen als u de aanvraag doet op het stadhuis.