Landelijke Opschoondag 2020 (02-03-2020)

LET OP: De landelijke organisatie besluit, vanwege de richtlijnen van het RIVM/kabinet rondom het coronavirus, deze activiteit af te lassen. Wij vragen u om zelf nu geen actie op touw te zetten. Dit kan op een later moment. Ook dan faciliteert de gemeente. Als er een nieuwe datum wordt vast gesteld, laten wij u dit weten.

Het is bijna zover! Zaterdag 21 maart is het weer de Landelijke Opschoondag. Gemeenten, bedrijven, scholen, verenigingen en vrijwilligers in ons land steken op deze dag de handen uit de mouwen om zwerfafval aan te pakken. Ook in de gemeente Waalwijk staat deze dag in het teken van een schone leefomgeving.

Doe je mee?
Wij nodigen iedereen van harte uit om deze dag mee te helpen. We starten gezamenlijk met de wethouder(s) om 9.30 uur op de gemeentewerf, Professor van ’t Hoffweg 13 in Waalwijk. Wij zorgen voor een kop koffie of thee met iets lekkers. Ook zorgen we voor materialen (handschoenen, zakken, knijpers, veiligheidshesjes). Deze materialen haal je op bij het magazijn op de gemeentewerf. Daarna kan je (in je wijk) met een eigen opschoonactie starten. Wij halen het verzamelde afval bij je op. Het is ook mogelijk om op een andere locatie te starten. Ook dan kun je je aanmelden en in overleg materialen ophalen. Voor een opschoonactie kun je een bijdrage vanuit het wijkbudget aanvragen.

Aanmelden
Meld je vóór 18 maart aan bij wijkadviseur Jan van Horssen via jvanhorssen@waalwijk.nl
Vermeld in de e-mail je NAW-gegevens en telefoonnummer. Dan nemen wij contact met je op over de materialen en het ophalen van het afval. Samen zorgen we voor een schone leefomgeving. Wij bedanken iedereen die zich hiervoor inzet!

Waalwijk is een aantrekkelijke gemeente om in te leven, wonen, werken, ondernemen en verblijven. Dat willen we graag zo houden en versterken. We willen duurzaam vooruit. We werken dan ook samen met onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties aan een schone, groene en duurzame stad.