Kom zaterdag 9 oktober naar Samen doen, Samen groen! (05-10-2021)

Een dag vol leuke activiteiten voor jong en oud.

Alle inwoners van Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle zijn zaterdag 9 oktober van harte welkom op ‘Samen doen, Samen groen’. Een dag vol entertainment, informatie en activiteiten die in het teken staan van duurzaamheid. De gemeente, inwoners en ondernemers inspireren jong en oud om in actie te komen voor een duurzamere en groenere omgeving. ‘Samen doen, Samen groen’ is op de Winterdijk en rondom het stadhuis van 10.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Dilek Odabasi: “Je tuin groener maken, afval scheiden, energie besparen in huis, spullen hergebruiken, vaker de fiets pakken. Allemaal kleine stappen die we kunnen zetten voor een duurzamer Waalwijk. Graag laten we als gemeente samen met inwoners, ondernemers en organisaties zien dat duurzaamheid niet moeilijk of saai is. We willen met ‘Samen doen, Samen groen’ inspireren om zelf in actie te komen.”

Ruilen en ruimen

Al tijdens de activiteiten op zaterdag kun je meteen in actie komen. Geruild kan worden bij de stands op de Winterdijk van PlantYes!, de speelgoedbank van Zanddonk United en Ketting Kledingruil Waalwijk. Dus neem je planten(stekjes), speelgoed of kleding die je wilt ruilen, gerust mee.

Voor de kids

Voor kinderen is er actie! Rap mee met Tijmen Sissing van de Trashpackers. Of ruim later op de dag met hem en Waalwijkse ZAP-ers zwerfafval op. Er zijn ook leuke activiteiten van onder meer PET naar PRET waarbij kinderen in het stadhuis flessenpost of een minituintje kunnen maken. Bij Winterdijk 30B is er een interactieve dansvoorstelling ’Energie voor 10’ en een interactieve film ‘De eeuw van mijn opa’.  

Lancering energieloket

Tijdens Samen doen, Samen groen lanceert de gemeente Waalwijk het energieloket. Hier kun je terecht voor informatie en advies over energiebesparing in huis. Tijdens een presentatie in het stadhuis maak je kennis met een stappenplan voor het verduurzamen van je huis.

Ritje met een e-step naar het Ecopark

Pak de e-step naar het Ecopark om hier de windmolens en zonnepanelen van dichtbij te bekijken. Informatie en aanmelden kan in de stand van LangstraatZon op de Winterdijk.    

In de kas en Tiny House

Naast het stadhuis staat een kas met allerlei activiteiten rond water en groen. Hier maak je kans op het winnen van een regenton, maak je kennis met operatie Steenbreek, krijg je een gratis plant voor je tuin en leer je meer over bijen. Kijk ook eens binnen in het Tiny House op de Winterdijk.

Tot slot, ook aan entertainment is volop gedacht tijdens Samen doen, samen groen. Kijk voor het volledige programma én de exacte tijden en locaties in het programmaoverzicht: www.waalwijk.nl/samendoensamengroen