Klimaatdialoog met inwoners (16-06-2021)

Beeldmerk Duurzaam WaalwijkHeb jij de afgelopen zomer ook last gehad van hitte? Heeft jouw tuin te lijden gehad onder de lange periode van droogte? Of heb je juist wateroverlast gehad door heel harde regenbuien? We hebben steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden en daarmee ook met overlast en schade. De gemeente Waalwijk organiseert op 23 juni een klimaatdialoog met inwoners om de gevolgen en mogelijke oplossingen voor Waalwijk te bespreken.

Het weer kunnen we niet veranderen, maar we kunnen er wél voor zorgen dat onze omgeving extreem weer beter aankan. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van meer groen dat zorgt voor verkoeling en een betere afvoer van water. Of aan het opslaan van regenwater zodat het beschikbaar is tijdens periodes van droogte.

Samen klimaatbestendig vooruit

De gemeente Waalwijk wil werken aan een stad die klimaatbestendig is. Maar dat niet alleen, we willen dat Waalwijk een prettige leefomgeving is met veel aandacht voor groen. Een omgeving die uitnodigt om in beweging te komen en zo ook bijdraagt aan de gezondheid van alle Waalwijkers.

Meld je nu aan voor de klimaatdialoog

Op woensdag 23 juni om 19.00 uur gaan we via Teams met inwoners uit de gemeente Waalwijk in gesprek over klimaatadaptatie. Tijdens deze dialoog bespreken we de gevolgen van extreem weer voor Waalwijk en wat klimaatbestendigheid voor Waalwijk inhoudt. Daarnaast denken we na over maatregelen om de kwetsbaarheden te verkleinen en wie daar verantwoordelijk voor is. De informatie en ideeën die we ophalen tijdens de klimaatdialogen, werken we uit in actiepunten voor een uitvoeringsplan.

Wil jij meepraten? Meld je dan vóór 23 juni aan voor de klimaatdialoog met inwoners via www.waalwijk.nl/klimaatbestendig.

Foto van ondergelopen straat met daarbij de gegevens voor aanmelden voor de klimaatdialoog