Juliana van Stolbergschool zamelt doppen in! (09-10-2020)

Op donderdag 24 september lanceerden acht gemeentes uit de regio Hart van Brabant de PMD-campagne ‘Maak waardeloos waardevol’. PMD is de afkorting voor plastic, metaal en drankkartons en is een afvalstroom waar we als gemeentes regionaal meer aandacht voor willen vragen. Door PMD goed te scheiden van andere afvalstromen kunnen we namelijk nieuwe producten maken.

In het teken van deze campagne heeft de Juliana van Stolbergschool de afgelopen week zoveel mogelijk doppen geprobeerd in te zamelen. De klassen van de scholen streden tegen elkaar. De klas met de meeste doppen won de wedstrijd. Met een videoboodschap bedankte wethouder John van den Hoven de leerlingen voor hun inzet en doorzettingsvermogen. Alle leerlingen uit de winnende klas ontvingen een gerecycled tasje die ze kunnen gebruiken voor hun schoolspulletjes. De tasjes komen van een lokale ondernemer en zijn gemaakt van oude vlaggen. 

Alle ingezamelde doppen zijn gedoneerd aan KNGF Geleidehonden. De stichting gebruikt de doppen om de opleiding van geleidehonden te ondersteunen. Op deze manier krijgen de doppen een tweede leven, leren de leerlingen iets over plastic en houden we onze gemeente netjes!