Judith Keijzers voorgedragen als burgemeester Oirschot (13-06-2017)

Wethouder Judith Keijzers is door de gemeenteraad van Oirschot voorgedragen als hun nieuwe burgemeester. Ze begint in oktober aan haar nieuwe functie.

Keijzers (38) is sinds mei 2014 wethouder in Waalwijk. Ze is onder meer verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, toerisme en monumentenbeleid. Daarnaast is ze de wijkwethouder voor Waspik.

Judith Keijzers, afgestudeerd in Fiscaal Recht,  is vereerd met haar benoeming in Oirschot. “Een prachtige gemeente en ik heb ontzettend zin in deze mooie uitdaging.” Burgemeester Nol Kleijngeld drukt zijn gevoel bij de benoeming uit in een woord. “Trots. We zijn heel trots op het feit dat de gemeenteraad van Oirschot haar voordraagt als hun nieuwe burgemeester.”

Oirschot ligt in de Kempen en bestaat naast Oirschot zelf uit de kernen dorpskernen Spoordonk, Middelbeers, Oostelbeers en Westelbeers. Er wonen zo’n 18.000 mensen en het is 102,14 km².