Jongereninitiatief ‘Jongeren Sociaal’ brengt Waalwijkse jeugd met elkaar in contact (29-07-2021)

Wethouder Dilek Odabsi met Liesl en Jesse van het Jongereninitiatief Jongeren  SociaalJongereninitiatief Jongeren Sociaal is deze week door wethouder Dilek Odabasi gelanceerd. Het initiatief heeft als doel jongeren aan elkaar te verbinden. In coronatijd vielen de contacten op school en bij sportclubs weg. Jongeren Sociaal wil daarom vereenzaming van jongeren tegengaan. Jongeren Sociaal verbindt jongeren op een laagdrempelige manier door middel van Discord.

De Waalwijkse jongeren Liesl en Jesse namen het initiatief voor Jongeren Sociaal. “Ik miste echt het contact met leeftijdsgenoten. Normaal zie je elkaar op school, maar nu viel dat weg. Op deze manier hopen we makkelijk jongeren aan elkaar te verbinden”, aldus initiatiefnemer Liesl. Omdat jongeren veel op internet zitten, leek het de initiatiefnemers een goed idee de eerste contacten via internet plaats te laten vinden. “Het opdoen van sociale contact is in deze tijd niet zo makkelijk. Op deze manier willen we alle jongeren de kans geven makkelijker in contact te komen met elkaar”, vult initiatiefnemer Jesse aan.

Digitale veiligheid

Voor ieder onderwerp is ruimte op Jongeren Sociaal. Door middel van thema’s wordt structuur aan gebruikers geboden, zodat jongeren met dezelfde interesse elkaar snel vinden. Bovendien is de digitale veiligheid een aandachtspunt. Iedereen die zich aanmeldt moet een aantal vragen beantwoorden en bewijzen dat hij of zij geen valse identiteit gebruikt.

Lof van de wethouder

Wethouder Odabasi is blij met het initiatief van de jongeren: “Heel mooi dat jullie dit doen. Het is belangrijk om dit initiatief ook bij andere partijen zichtbaar te maken, dan willen ze vast samenwerken.” Jesse en Liesl worden ook de komende periode ondersteund door R-Newt vanuit het coronaprogramma Social Spring. Hiermee wil R-Newt jongeren een ‘mentale boost’ geven in coronatijd.

Deelnemen

Liesl en Jesse hopen met Jongeren Sociaal een online en offline groep op te bouwen waarin jonge mensen elkaar leren kennen. Het is doel is om mooie ontmoetingen plaats te laten vinden. Deelnemen kan via https://www.instagram.com/jongerensociaal/