Inwoners Sprang-Capelle zorgen voor aanschaf AED (02-08-2018)

Joyce Nabbe-van Overmeeren, bewoonster van de Hoofdstraat in Sprang-Capelle, nam het initiatief een eigen BuurtAED te realiseren. Joyce: “De meeste hartstilstanden vinden plaats in een woonwijk. De overlevingskans stijgt aanzienlijk als er direct hulp verleend kan worden. Daarom is een AED in onze buurt belangrijk. Met een AED in de buurt vergroten we de kans dat iemand een hartstilstand overleeft.”

Via www.buurtaed.nl zette zij een crowdfundactie op. Er kwamen heel wat donaties. Toch bleef in juni de opbrengst steken op 71% van het totaalbedrag. Reden voor Joyce om naar de gemeente Waalwijk te stappen voor een helpende hand. Waalwijk financiert een deel van de AED en zorgt voor een veilige en verwarmde kast. Adviseur 'gebiedsgericht werken' Ted Elschot: “We zijn erg trots dat zo’n kleine gemeenschap al zo ver geslaagd is zoveel donaties bij elkaar te krijgen. En dat zij dit samen realiseren.” De volgende stap is een goede locatie zoeken voor de AED.

Wat is BuurtAED?

Op BuurtAED zamel je samen met je buren geld in voor een AED in je woonwijk. BuurtAED is een initiatief van Philips en de Hartstichting. Philips doet een financiële bijdrage en op dit platform zijn er hulpmiddelen om een actie bekendheid te geven. De Hoofdstraat een handje helpen? Doe een donatie via https://buurtaed.nl/nl/projects/buurtaed-voor-hoofdstraat-sprang-capelle