‘Iedereen heeft een roodroze hart’ (24-09-2020)

Global Goals Vlaggendag

Vandaag vieren we ons commitment aan de wereldwijde doelen voor duurzame ontwikkeling: de Global Goals. Deze dag noemen we de Global Goals Vlaggendag. Normaal gesproken wordt op deze dag de Global Goals vlag gehesen, maar in de gemeente Waalwijk hangt de vlag al elke dag sinds vorig jaar.

Dit jaar besloten we om aan elke basisschool in de gemeente het kinderboek ‘Iedereen heeft een roodroze hart’ weg te geven. Dit boek gaat over gelijkheid en dat iedereen, ongeacht afkomst, geslacht of levenswijze, van binnen hetzelfde hart heeft. Wethouder Dilek Odabasi overhandigde vandaag het boek aan de leerlingen en de bibliotheek.

Verhalenwedstrijd
Kinderen (tot en met 12 jaar) kunnen ook hun eigen exemplaar van het boek winnen via de korte verhalenwedstrijd ‘Een Duurzame Toekomst’. Kijk voor deelname en de voorwaarden op facebook.com/bibliotheekwaalwijk