Huldiging Maarten van der Weijden zondagmiddag in Waalwijk (22-08-2018)

Volg actuele ontwikkelingen via de Facebookpagina van de gemeente Waalwijk.

Parkeren is op zondag in Waalwijk altijd gratis. Maar woon je in de buurt, kom dan a.u.b. vooral met de fiets of te voet. Komt u met de auto? Volg de informatieborden langs de weg.

De gemeente Waalwijk huldigt Maarten van der Weijden op zondagmiddag 26 augustus in Waalwijk. De huldiging vindt plaats op het Raadhuisplein/ de Markt in het centrum van Waalwijk van 13.30-16.30. “Een mooie gelegenheid om Maarten te helpen zijn ultieme doel van €4,5 miljoen te bereiken”, aldus burgemeester Kleijngeld.

De huldiging wordt een feest met een serieuze invulling. Burgemeester Nol Kleijngeld: “Maarten heeft een ongelooflijke prestatie geleverd met zijn 11stedenzwemtocht. Op sportief gebied, maar wat eigenlijk nog belangrijker is: hij heeft heel Nederland gemobiliseerd en daarmee nu al €3,5 miljoen opgehaald. Geweldig! We vinden het belangrijk om tijdens de huldiging stil te staan bij het goede doel waarvoor deze actie gestart is: onderzoek naar de genezing van kanker.” Met de organisatie van deze huldiging wil de gemeente Waalwijk niet alleen terugkijken op de prestatie van Maarten van der Weijden, maar ook een podium bieden om zijn ultieme doel van €4,5 miljoen te bereiken.

Programma met bekende artiesten
Evelien de Bruijn verzorgt de presentatie van deze middag. Zij volgde Maarten van der Weijden vorig weekend ook in Friesland namens Hart van Nederland. Om 13.30 uur starten we met muziek van DJ Bart. Om 14.30 uur verwelkomen we Maarten van der Weijden. Daarna volgen enkele interviews afgewisseld met optredens van O’G3NE. Rond 16 uur vindt de daadwerkelijke huldiging plaats door burgemeester Kleijngeld. En niemand minder dan Guus Meeuwis sluit om 16.15 uur het programma af. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat we Maarten een geweldige huldiging geven, dat heeft hij verdiend! En…. doneren kan nog steeds natuurlijk! Ga naar https://www.11stedenzwemtocht.nl/

Ook de provincie Noord-Brabant levert een bijdrage door de middag voor de Brabantse Van der Weijden financieel te ondersteunen. “Hij heeft een ongelooflijk knappe prestatie geleverd voor een belangrijk maatschappelijk doel waar bijna iedereen wel mee te maken heeft. Voor ons reden om van harte aan te sluiten”, aldus gedeputeerde Henri Swinkels.

Helaas niet in Waspik
“We wilden de huldiging het liefst in Waspik organiseren, de woonplaats van Maarten”, vertelt burgemeester Kleijngeld, “Helaas was daar geen locatie beschikbaar voor zo’n groot evenement. We verwachten duizenden bezoekers, dus kan het alleen buiten. Maar omdat er komend weekend kermis is in Waspik, is het dorpsplein niet beschikbaar.” Daarom is uitgeweken naar Waalwijk.