Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt? (18-08-2021)

Binnenkort ontvang je mogelijk per post een uitnodiging van I&O Research om deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor. Dit is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie bij jou in de buurt. Door je mening te geven, kun je bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in jouw buurt. In onze gemeente zijn verschillende inwoners willekeurig voor het onderzoek geselecteerd. Ben je geselecteerd? Dan rekenen wij op jouw deelname!

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het vormgeven en evalueren van het veiligheidsbeleid. Voor de betrouwbaarheid van het onderzoek is het van belang dat zoveel mogelijk inwoners die een uitnodigingsbrief ontvangen, meedoen aan het onderzoek. Deel jouw ervaringen via de veiligheidsmonitor en geef ons de informatie die wij nodig hebben om de gemeente veiliger en mooier te maken!

Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek begint rond 25 augustus. Deelname aan het onderzoek kan via internet of schriftelijk. In de loop der jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd. De resultaten worden in maart 2022 verwacht.