Half miljoen subsidie voor verenigingen en instanties (18-09-2020)

Gisteravond heeft de Waalwijkse gemeenteraad een half miljoen euro beschikbaar gesteld voor verenigingen en instanties die door het coronavirus in problemen zijn gekomen.

Organisaties actief in sport, welzijn en cultuur die kunnen aantonen dat het voortbestaan van hun organisatie of hun activiteiten op het spel staan komen in aanmerking voor een eenmalige subsidie. 

Door de verplichte coronasluiting hadden veel organisaties geen inkomsten, maar wel vaste lasten die betaald moesten worden. Hierdoor zijn deze verenigingen en instanties in financiële problemen gekomen. De coronasubsidie is bedoeld om de organisaties te helpen. 
 

Voor alle organisaties actief in sport, welzijn en cultuur

De regeling is niet alleen beschikbaar voor organisaties die al subsidie ontvangen voor hun activiteiten (zogenoemde subsidiepartners van de gemeente). Ook organisaties die niet structureel een bijdrage ontvangen zoals bijvoorbeeld buurthuizen kunnen de subsidie aanvragen. 
 

Vragen

Verenigingen en instanties die met vragen zitten over deze eenmalige subsidie kunnen contact opnemen met de gemeente via subsidiecorona@waalwijk.nl. Twijfel je of je in aanmerking komt? Lukt de aanvraag niet? Stuur dan een mail naar dit e-mailadres.
 

Aanvragen

Aanvragen voor de eenmalige subsidie kunnen vanaf 21 september online gedaan worden via www.waalwijk.nl/subsidies. Hier kies je voor “Aanvragen subsidie corona”. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.