Gratis compost voor u! (06-03-2019)

De Landelijke Compostactie is dit jaar op zaterdag 30 maart van 10.00 tot 15.00 uur.

Op vertoon van uw legitimatiebewijs kunt u gratis compost ophalen bij de milieustraat aan de Dullaertweg in Sprang-Capelle. U mag maximaal één kuub compost (dat is ongeveer een aanhangwagen vol) meenemen. Met deze actie bedanken wij u voor het goed scheiden van het gft- en groenafval. Dit is namelijk goed voor het milieu. Afval is namelijk geen afval maar een waardevolle grondstof. Van gescheiden grondstoffen kunnen nieuwe producten worden gemaakt.

De gemeente raadt inwoners net als voorgaande jaren aan er op tijd bij te zijn, want op = op. Vergeet zelf niet een schep, emmer of zak mee te nemen. Het aanwezige personeel helpt mensen die met een aanhangwagen komen met laden.


Compost goed voor de tuin: natuurlijke balans

Compost is uitstekend materiaal om uw bodem te verbeteren. Daardoor is compost zeer geschikt voor gebruik in de tuin. Compost voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke manier. Ook verbetert compost de structuur van de bodem, zorgt het voor een goede waterhuishouding en ontstaat er een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Waalwijk is een aantrekkelijke gemeente om in te leven, wonen, werken, ondernemen en verblijven. Dat willen we graag zo houden en versterken. We willen duurzaam vooruit. We werken dan ook samen met onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties aan een schone, groene en duurzame stad.