GO Sharing voegt Waalwijk toe aan servicegebied Hart van Brabant (06-07-2021)

Vanaf vandaag zijn de groene elektrische deelscooters van GO Sharing ook in Waalwijk beschikbaar.

Het bedrijf plaatst 50 deelscooters, die via de GO Sharing app gevonden en geboekt kunnen worden. Met de toevoeging van Waalwijk aan het servicegebied maakt GO Sharing de verbinding tussen Oosterhout, Den Bosch en Tilburg.

De deelscooters van GO Sharing zijn 24 uur per dag beschikbaar en 100% elektrisch. De accu’s van de voertuigen worden opgeladen met stroom uit duurzame bronnen. Iedereen met een rijbewijs en de GO Sharing app kan gebruik maken van de duurzame dienst.

Het elektrische deelvervoer helpt om de mobiliteit in de regio Hart van Brabant te verduurzamen en het gebied goed leefbaar en bereikbaar te houden. De deelscooters bieden mogelijk een alternatief voor autoritten in en tussen de steden, met als gevolg minder autodrukte en minder CO2 uitstoot.

“Waalwijk is van oudsher een echte autostad. Dat is tegenwoordig helemaal niet nodig met voorzieningen als de elektrische scooters van GO Sharing. Minder autokilometers en dus minder uitstoot verbeteren de leefbaarheid van Waalwijk alleen maar,” zegt Ronald Bakker, Wethouder Mobiliteit.

Van bezit naar gebruik wanneer je het nodig hebt

Het doel van het ambitieuze GO Sharing is het veranderen van de manier van hoe we met vervoer omgaan. “GO Sharing staat voor een groene planeet met gedeelde mobiliteit van iedereen, voor iedereen,” zegt Raymon Pouwels, CEO van GO Sharing. “Wij willen een gedragsverandering teweeg brengen van ‘iedereen een eigen voertuig’ naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’. En dat doen we op een duurzame manier, met elektrisch deelvervoer. Zo zorgen we samen met onze gebruikers voor minder verkeersopstoppingen en het terugdringen van de ruimtebesteding voor parkeerplaatsen. Met het deelvervoer dragen gebruikers niet alleen bij aan een beter leefmilieu, het scheelt ook in de portemonnee: je hebt geen eigendomskosten en betaalt dus alleen per minuut die je reist, vanaf 23 cent.”

Lees hier de veelgestelde vragen over de Go Sharing scooters