Glasvezelcampagne van start in Sprang-Capelle!   (12-01-2022)

DELTA Fiber Netwerk is gestart met een glasvezelcampagne voor inwoners van Sprang-Capelle. Als 20% van de geselecteerde inwoners vóór 2 maart 2022 een abonnement afsluit bij één van de deelnemende telecomaanbieders, komt er glasvezel.  

Supersnel internet met de nieuwste glasvezeltechniek  

We zijn meer online dan ooit. Veel mensen werken vanuit huis. Kinderen volgen hun lessen of colleges online. We videobellen met familie en vrienden, we streamen films en series, en we spelen online games tegen elkaar. Door het live volgen van kerkdiensten blijven we verbonden met de kerkgemeenschap. Huishoudelijke apparaten worden bediend via wifi en met behulp van online zorg op afstand is het mogelijk om langer thuis te blijven wonen. Door al deze ontwikkelingen is een snelle en stabiele netwerverbinding onmisbaar. Dat vindt ook wethouder Ronald Bakker: “Glasvezel vergroot de leefbaarheid, voegt waarde toe aan woningen en maakt allerlei nieuwe digitale toepassingen mogelijk”. Hij vertelt er meer over in dit filmpje:

Aanmelden en tijdelijk aanbod internetabonnement

Inwoners van Sprang-Capelle die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting ontvingen in december een brief. Op de website gavoorglasvezel.nl krijgen zij na een postcodecheck toegang tot meer informatie en het aanbod. Inwoners die vóór 2 maart 2022 een abonnement afsluiten, betalen geen aansluitkosten en profiteren van het tijdelijke welkomstaanbod van de telecomaanbieders. De glasvezelverbinding komt er daadwerkelijk als minimaal 20% van de benaderde huishoudens een abonnement afsluit. Rond 14 januari valt de zogenaamde ‘glasvezelkrant’ op de mat, met nuttige informatie over glasvezel. Zodra de coronasituatie het toelaat wordt er een tijdelijk Glasvezel Informatie Punt geopend aan het Raadhuisplein 31. Hier kunnen geïnteresseerden binnenlopen voor informatie en hulp bij het afsluiten van een abonnement.

Online informatieavond 

Op 19 januari 2022 vindt er een online informatieavond plaats voor alle inwoners die in aanmerking komen. In 45 minuten wordt alles verteld over de campagne, de aanleg van glasvezel tot in huis en de deelnemende telecomaanbieders. Er is voldoende ruimte voor vragen. Aanmelden kan op de website gavoorglasvezel.nl. Daar kan men zich ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief of een online 1-op-1 adviesgesprek aanvragen.

BELANGRIJK: De geplande informatiemiddagen op 11, 12 en 13 januari 2022 in zalencentrum Zidewinde in Sprang-Capelle gaan als gevolg van de huidige coronamaatregelen helaas niet door. Een aantal inwoners had hiervoor al een uitnodiging ontvangen. Zij kunnen zich nog wél aanmelden voor de online informatieavond die vanaf huis te volgen is.