Geslaagde Kindertop in Waalwijk (13-02-2019)

Negen scholen uit Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik deden vandaag mee aan de Kindertop.

Tijdens deze geslaagde middag werkten leerlingen samen met wethouders en raadsleden ideeën uit die het leefplezier in hun wijk kunnen vergroten.

De leerlingen werden onthaald door twee lakeien op een rode loper en kregen een warm welkom van burgemeester Kleijngeld. Voorafgaand aan de Kindertop verzorgde een docent van het Kunstencentrum een gastles op de scholen en maakte samen met de leerlingen een lied. In dit lied verwerkten zij het idee dat de leerlingen hebben om het leefplezier in hun omgeving te vergroten. Deze muziekvideo’s werden in de raadzaal getoond aan de burgemeester, wethouders en raadsleden. Samen met de wethouders en raadsleden gingen de leerlingen aan de slag om deze ideeën verder vorm te geven.

De leerlingen verrasten alle aanwezigen met veel creatieve ideeën. Zo kwamen zij onder andere met ideeën voor meer prullenbakken, meer natuur in de wijk, een nieuw voetbalveld, een stoere speelplek, een zwembad, veiliger verkeer, een kabelbaan met boomhut, nieuwe doelen en hekken, een glijbaan en een free run park. Na afloop kregen alle leerlingen een medaille en sloot burgemeester Kleijngeld de middag af: “De jeugd is de toekomst! De gemeente Waalwijk vindt het belangrijk dat kinderen meedenken over hun woon- en schoolomgeving. Samen willen we tot ideeën komen die het leefplezier in de wijken van onze gemeente kunnen vergroten.”  

De wijkadviseurs van de gemeente Waalwijk gaan samen met ContourdeTwern alle ideeën beoordelen. In maart krijgen de scholen terugkoppeling en horen de leerlingen welke ideeën van de Kindertop haalbaar zijn en uitgevoerd kunnen worden.