Gemeente Waalwijk sluit zich aan bij het Jeugdcultuurfonds Brabant. (24-03-2017)

Kunst- en cultuurlessen nu ook toegankelijk voor kinderen uit Waalwijkse gezinnen met een krappe portemonnee.

Dansen met vrienden, samen muziek maken of toneel spelen. Ook kinderen uit Waalwijkse gezinnen met een krappe portemonnee kunnen dit nu doen. Want de gemeente Waalwijk sluit zich aan bij het Jeugdcultuurfonds Brabant.

Waalwijk draagt 15.000 euro bij aan het fonds om dat mogelijk te maken. Cultuurwethouder Hans Brekelmans vindt het heel belangrijk dat alle kinderen in de gemeente nu lid kunnen worden van de harmonie of de toneelvereniging en mee kunnen doen bij het kunstencentrum. “Daar beleven kinderen zo ontzettend veel plezier aan. En het is goed is voor ze. Ze krijgen er nieuwe vrienden door en leren beter op school. Doordat Waalwijk nu meedoet aan het Jeugdcultuurfonds Brabant kan dat.”

Te downloaden: