Gemeente Waalwijk schoner dankzij 150 vrijwilligers (26-03-2019)

Zaterdag 23 maart was het de Landelijke Opschoondag.

 Maar liefst 150 inwoners uit onze gemeente, waaronder 50 kinderen, staken de handen uit de mouwen.

Basisscholen de Veste en de Brug uit Waspik startten vrijdag al in het kader van de Landelijke Opschoondag en ruimden zwerfafval op rondom hun scholen. Zaterdag ruimden diverse groepen de omgeving van het Halve Zolenpad, Hoefsvengebied, de bebouwde kom van Waspik, de op- en afrit A59, Scharlo, de Bevrijdingsbuurt, St. Antoniusstraat en de gemeentewerf op. Ook gingen een tiental ZAP-pers aan de slag. Dit zijn bewoners van de gemeente die zich op vrijwillige basis het hele jaar door inzetten voor het schoonhouden van hun eigen buurt. 

Er werd veel zwerfafval opgehaald. Ruim 1060 kilogram dat door de gemeente gratis werd afgevoerd. Een fijne samenwerking tussen inwoners en gemeente. Wij bedanken iedereen die zich heeft ingezet om onze leefomgeving schoon te houden!

Wilt u ook uw steentje bijdragen? Kijk dan voor meer informatie over Zwerfafvalpakkers eens op www.waalwijk.nl/zappers

Waalwijk is een aantrekkelijke gemeente om in te leven, wonen, werken, ondernemen en verblijven. Dat willen we graag zo houden en versterken. We willen duurzaam vooruit. We werken dan ook samen met onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties aan een schone, groene en duurzame stad.