Gemeente Waalwijk organiseert Samen doen, Samen groen (15-09-2021)

Dag vol activiteiten met duurzaamheid als ‘groene’ draad

Op zaterdag 9 oktober bruist het op en rondom de Winterdijk in Waalwijk van de activiteiten die in het teken staan van duurzaamheid. De gemeente Waalwijk organiseert samen met ondernemers, organisaties én enthousiaste inwoners ‘Samen doen, Samen groen’. Met elkaar inspireren we jong en oud om in actie te komen voor een duurzamer en groener Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle.

Wethouder Dilek Odabasi: “In onze gemeente zijn veel initiatieven op het gebied van afvalscheiding, aandacht voor groen, energiebesparing en hergebruik. Denk maar aan ZwerfAfvalPakkers die zwerfafval opruimen, inwoners die speelgoed of kleding ruilen en de probeeractie voor e-bikes. Tijdens ‘Samen doen, Samen groen’ brengen we verschillende initiatieven samen op een dag vol entertainment, informatie en leuke doe-activiteiten. We willen zoveel mogelijk inwoners enthousiast krijgen om ook stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid. Alle beetjes helpen!”

Gevarieerd programma 

De komende weken krijgt het programma steeds meer vorm. Van kindertheater, plantjes ruilen en ‘Van PET naar PRET’ tot interessante sprekers, informatie over groene tuinen en energiebesparing én live muziek waarvoor je zelf energie opwekt. 
‘Samen doen, Samen groen’ is van 10.30 tot 16.30 uur op de Winterdijk, in de Kiosk/Hooisteeg, in en rond het stadhuis en bij Winterdijk30b. Veel activiteiten zijn de hele dag door waarbij je makkelijk kunt aanhaken. Een aantal activiteiten is op een specifiek tijdstip gepland en volgt in het programma. De toegang is gratis. 
Uiteraard houden we rekening met de coronamaatregelen die op dat moment gelden. 

Duurzame acties zijn nog welkom

Heb jij een leuke, duurzame actie? We hebben nog een paar plekken vrij op de Winterdijk. Laat het ons vóór 22 september weten. Stuur een mail met jouw idee, en contactgegevens naar duurzaam@waalwijk.nl We kijken dan of we jouw actie een plek kunnen geven. 

Meer informatie & programma (in ontwikkeling): waalwijk.nl/samendoensamengroen